Elburg, ontwikkeling Scholenlocaties

School4kwartier, Elburg

Project informatie:
-Plaats: Elburg
-Adres: 4 locaties in Elburg
-Project: School4kwartier (Omloop-Zuid, Folkerts en Rehoboth)
-Programma: 90 woningen en 17 bouwkavels
-Opdrachtgever: Ontwikkeling en risico voor eigen rekening
-Architect: Architectenbureau De Velde / Mix Architectuur
-Bouwer: Prins Bouw / Bimo Bouw /Plegt-Vos
-Start bouw: December 2009
-Oplevering: 2020

Op vier voormalige scholenlocaties in Elburg zijn nieuwbouwwoningen ontwikkeld in samenwerking met Van Wonen. De woningen zijn gebouwd op schitterende locaties en op loopafstand van het centrum. De nieuwbouwprojecten zijn Omloop-Zuid (16 woningen), Folkerts (46 woningen en 17 bouwkavels) en Rehoboth (28 woningen).

Omloop-Zuid:
De woningen van Omloop-Zuid zijn door architectenbureau De Velde ontworpen en combineren een traditionele met een moderne en eigentijdse uitstraling.

Folkerts:
In plan Folkerts is een woonomgeving gecreëerd met een dorps karakter. Woningen met de ruimte om te wonen zoals de mensen dat willen. De woningen zijn prachtig gesitueerd en georiënteerd op de groene hof in plan Folkerts. De woningen zijn uitgevoerd met de kenmerkende pilasters die in de voorgevel zijn geïntegreerd. Het ontwerp van Mix Architectuur, is fris en een tikje eigenwijs.

 

 

 

 

 

 

Rehoboth:
De woningen zijn gerealiseerd in een Oud Hollandse stijl naar een ontwerp van Plegt-Vos uit Assen. De woningen liggen in een parkachtige omgeving en in de nabijheid van de buurtvoorzieningen. Na een traject van crowdsourcing, waarbij belangstellenden hun woonwensen kenbaar hebben gemaakt, zijn de woningontwerpen en -sferen volledig afgestemd op de klantvraag.