Ontwikkeling Poshuys succesvol afgerond met oplevering nieuwe waterberging

’T Harde-  Een groene oase die er ook nog eens voor zorgt dat de bewoners van het
’t Harde minder wateroverlast krijgen door zware regenbuien. De waterberging bij appartementencomplex Poshuys is gereed. De heer Van de Poll en Wethouder Henk Wessel hebben op 13 augustus de overdracht aan de gemeente op symbolische wijze verricht. Ter plaatse is een naambord van de waterberging in de grond geslagen. Een mooi moment voor ontwikkelaar Van de Poll Vastgoed en opdrachtgever gemeente Elburg.

 

Zoals gezegd is de waterberging bestemd voor mogelijke wateroverlast door zware regenbuien in ’t Harde. De waterberging is inmiddels ingezaaid met gras en zorgt naast een goede oplossing voor overvloedige regenbuien, ook voor een groene oase om het appartementencomplex ‘Poshuys’. De bewoners kunnen vanuit hun woning gaan genieten van deze groene omgeving.

Het ‘Poshuys’ bestaande uit 11 luxe huurappartementen met eigen berging en parkeerplaats staat hiermee ook op de kaart als een succesvol afgerond project.  De nieuwe bewoners beginnen zich inmiddels thuis te voelen en zijn blij met de bloemrijke voortuin en de grote grasvelden aan de tuin/privé zijde.

In het verleden heeft er op deze locatie een verenigingsgebouw gestaan. Door de jaren heen is dit uitgebreid en zijn er allerlei activiteiten geweest waarin tientallen verenigingen, groepen en organisaties onderdak vonden. In 2009 vond de sluiting hiervan plaats. Na een periode van een aantal jaar waarin de Poshuis locatie geen bestemming had, was daar eindelijk een nieuwe en goede invulling. Een luxe appartementengebouw met woningen, veel groen en een waterberging.

De bouw is gestart op 8 maart 2018. Na een voorspoedige bouw zijn in februari 2019 de eerste woningen opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Oorspronkelijk waren er plannen om twee complexen met 29 wooneenheden te bouwen. Echter na goed overleg met de buurt, is er geluisterd naar de wensen van omwonenden en gekozen voor de kwaliteit van elf wooneenheden.

Nu, in de zomer van 2019, kunnen we terugblikken op een succesvol afgerond project in ’t Harde op de Poshuis locatie.