Start voltooiing Centrumplan ’t Harde

Op donderdag 17 februari vond de feestelijke start plaats van de bouw van de laatste fase van Winkelcentrum ‘t Harde. Wethouder Henk Wessel, Coenraad van de Poll van Van de Poll Vastgoed en Jetze Lont van aannemer Lont hebben samen de eerste fundering voor de nieuwbouw in het winkelcentrum gestort. De laatste fase bestaat uit een commerciële plint en achttien huurappartementen met de projectnaam ‘Dorpsappartementen’.

Het voltooien van het winkelcentrum is van grote betekenis voor de inwoners van ’t Harde. Met de bouw van de eerste fase is gestart in 2012. Op verzoek van veel inwoners komt er in het winkelcentrum op de begane grond een Openbare Bibliotheek. Daarnaast verrijzen er kantoren en is er ruimte voor een horecagelegenheid gereserveerd. In deze commerciële plint is ook ruimte voor startende ondernemers. Op de eerste en tweede verdieping komen achttien huurappartementen van circa 60 tot 70 m2. De verwachting is dat in het voorjaar van 2022 wordt gestart met de verhuur van de appartementen.

€ 100.000 voor sfeer en gezelligheid
Wethouder Wessel is erg blij met de afronding van het winkelcentrum. “We hebben er met zijn allen lang op moeten wachten. Deze laatste fase zal zorgen voor extra reuring en publiek en dat is van groot belang voor de al aanwezige winkels. De gemeente gaat ruim € 100.000 extra investeren in de infrastructuur ter verbetering van de sfeer, de gezelligheid en de ontmoetingsfunctie van het centrumplein. Kortom, we beschikken straks over een prachtige voorziening voor ’t Harde.”

Veel vraag naar dorpsappartementen
Deze laatste fase wordt door Van de Poll Vastgoed ontwikkeld. Coenraad van de Poll geeft aan enorm blij te zijn met de positieve afronding van Winkelcentrum ’t Harde: “Dit nieuwe gedeelte in het winkelcentrum wordt weer een aanwinst voor ’t Harde. Er is ook al enorm veel vraag naar de 18 appartementen, die op de eerste en tweede verdieping worden gerealiseerd.”

In samenspel met Van de Poll Vastgoed bouwt aannemer Lont hier in het komende jaar aan de voltooiing van een prachtig winkelcentrum. Zie voor meer informatie over dit nieuwbouwproject, www.dorpsappartementen.nl